Ako si nakon niza razočarenja postala razočarana osoba znači da si u djetinjstvu ti bila ta koja je definirana kao razočarenje. Strogi autoriteti iz doba tvog odrastanja vjerojatno su te često kritizirali. Koliko god dobro nešto činila – njima to nikada nije bilo dovoljno dobro.

Tada si povjerovala da je činiteljica u tebi neuspješna. Stoga si je se odrekla. Rascijepala si svoju ličnost i činiteljicu poslala u tamnicu nesvjesnog. Tamo je postala babuška koja u sebi nosi tvoju otrgnutu energiju uspjeha i kvalitete. Ona je tvoja tajna na koju si i sama zaboravila.

No, ubrzo si našla načina da je nadomjestiš umjetnom babuškom pogodnom za javnost. Dala si joj zadatak da kvantitetom nadomješta „nekvalitetu“ tvoga činjenja. Bojeći se da opet nekoga ne razočaraš i budeš odbačena, postala si žena koja radi previše, a zauzvrat dobiva premalo…

Istovremeno, postala si i žena koja s nepovjerenjem ulazi u odnose jer očekuje razočarenje. Naravno, tvoje ga očekivanje i kreira. No, i sama znaš da je to samoispunjavajuće proročanstvo pa se još i sramiš vlastite vibracije i brineš zato što brineš.

Razočarenje je u svojoj srži uvjerenje da nemaš sposobnost kreiranja vlastite stvarnosti već se ona jednostavno događa pod utjecajem nekog ili nečeg što je sposobnije od tebe.

Da bi neutralizirala toksičnost tog uvjerenja potrebno je da stekneš iskustvo da si sposobna upravljati svojim životom, pa čak i njegovim skrivenim silama. Pokušaj s cvjetovima. Jednom govori samo lijepe riječi, a drugom ružne… Promatraj što se dešava… Ako možeš…

No, najbitnije… Ne pokušavaj ispravljati ili potiskivati osjećaj razočarenja, ma koliko god bio bolan. Zaroni u sve njegove emocije. One nisu ništa drugo nego bol tvoje osobnosti koju si davno otrgla od sebe. Zato ostani s njom. Nemoj je više nikada napustiti. Neka bol napusti vas.

Tada sagledaj što je pozitivno proizašlo iz tog razočarenja i što si iz njega naučila? Pri tom imaj u vidu da razočarenje znači da nisi našla ono što tražiš.

Ono što tražiš – tek dolazi…

?