Kako jednom kvantnom fizičaru izgleda brak?

Kada su žena i muškarac privučeni jedno drugome, to znači da imaju suglasne pjesme bića. Kada se dvije pjesme stope u jednu ljubavnu pjesmu, nastaje polje. Na početku veze, to je polje prazno. Vremenom se u njega seksom “upumpava” energija i informacije.

Ukoliko je među partnerima riječ o zaljubljenosti i kemijskom seksu, polje se puni česticama svjetla niže kvalitete. No, čak i te umjetne, „neonske“ čestice imaju moć pokrenuti iscjeljujuće procese.

Međutim, ukoliko partneri nemaju svijest o odnosu kao prilici za pročišćenje, iscjeljenje i rast, već isključivo romantična očekivanja, oni te procese doživljavaju neprijateljskima. Svrdlanje svjetla po starim ranama doživljavaju kao bol koju im nanosi partner. Slijedi okrivljavanje, napad i obrana. Drama! Ona stvara rupe u polju. Ono „ne drži vodu“. Kroz rupe curi svjetlo pa polje nema snage razviti se u brak nego producira mrak pa bude antibrak.

Kod partnera razvijenije svijesti, kod bogova i boginja, sveti seks u njihovo polje upumpava čestice svjetla posebne kvalitete. To polje ima konzistentnu strukturu, stabilnost i ogromnu nutritivnu vrijednost. Hrani ih kvantima mira, sigurnosti, snage, obilja, entuzijazma i slobode. A kad je bračno polje posve zrelo, ono na okolinu djeluje metamorfozično. Čak i kada se takvi partneri ne dodiruju i ne gledaju, prisutni osjećaju njihovu snažnu i posebnu povezanost. Neće je pokušati razoriti. Samo joj se pokloniti.

Na svijetu nema puno takvih brakova. Ali oni ipak postoje. Te, iako ih je tek nekolicina, njihova je svjetlost čuvarica duboko utisnute arhetipske slike božanskog braka. I upravo zahvaljujući toj slici, kroz ova otuđena vremena, sačuvao se kakav-takav obiteljski život. Ali, ako je obiteljski i ljubavni život „dobar“, onda to nije dovoljno dobro. Od ljubavi traži više. Traži sve!

Kada je u pitanju ljubav i svjetlo, onda tu nema mjesta skromnosti.