Ako voliš više, bit ćeš žrtva onoga koji te voli manje. Ako si razumna, bit ćeš žrtva nerazumnog. Ako si nježna, bit ćeš žrtva gruboga. Ako si sposobna, bit ćeš žrtva nesposobnog. Ako si uredna, bit ćeš žrtva neurednog. Ako si zdrava, bit ćeš žrtva bolesnog. Ako si velika, bit ćeš žrtva malenog. Ako si plemenita, bit ćeš žrtva primitivnog. Ako si lucidna, bit ćeš žrtva ludog. Ako imaš više, bit ćeš žrtva onog koji ima manje. Ako si Krist, bit ćeš žrtva onih koji ga još uvijek nisu skinuli s križa… Kako izaći iz tog žrvnja?

Zašto biti boginja ako će te zakucati babuške? Muka i patnja događaju se u linearnoj dimenziji života gdje vlada pravilo uzroka i posljedica. Stoga iskorači! Uzdigni se iznad dometa sile teže uma i uđi u prostranstvo bestežinske svijesti. Kako poletjeti? Učini isto što i Petar Pan: pronađi svoju sretnu misao. Sjeti se najsretnijeg trenutka u svom životu, trenutka kada si najviše bujala kao boginja. Kakav je to bio osjećaj? Podržanosti? Sigurnosti? Savršenosti? Mira? Koji god da je bio – to je tvoj bazni osjećaj. On je u pozadini svih relativnih emocija koje planu kao šibice, a koje pripadaju domeni uzroka i posljedice.

Bazni je osjećaj uvijek ovdje. Stabilan, postojan i svjež. On se ne pretvara u nešto drugo. On opstaje u vlastitoj istini. Zato ga radije nazivam božanski osjećaj. Uključuje ga sretna misao. Um ju, naime, rado podastire jer čak i on obožava osjećaj povezanosti. Božanski osjećaj je uvijek s tobom. Jer on je srž tvoga bića. Spreman k’o ljubavnik da ga prepoznaš i prihvatiš…

Osvještavanje baznog osjećaja olakšava život. Jednom kada ga uvedeš u svakodnevicu kao prevladavajući način postojanja i djelovanja, na način da svoje namjere propuštaš kroz njega, izdižeš se iz domene napora i žrtve te zacvjetaš na polju na kojem ponajbolja rješenja, manevrom višeg reda, prolaze kroz tebe lakoćom daha. A svi oni, koji su se hranili na tvojoj superiornosti, sada, kao po nekom kozmičkim nalogom „otkopčavaju kleme s tvog akumulatora“ te nevidljivim strunama bivaju usmjereni ka slobodnoj energiji…

Zahvaljujući svojoj predivnoj svijesti, dobrom osjećaju i prozračnoj namjeri, svoj život, kao i živote onih oko sebe, možeš rasteretiti i razmrsiti upravo sad, ma gdje bila.