Zašto su tolike sjajne žene same?

Žena, koja je zakoračila na put boginje, balansira između dva svijeta, višeg i nižeg. U nižem joj je svijetu jedina „opcija“ muškarac koji je uvjeren da su cjepiva dobra za djecu, da je Amerika žrtva terorističkog napada, da su kristalne lubanje napravljene čekićem i kamenim dlijetom, da je mreža bijelih pruga na nebu vodeni trag aviona, da popovi štiti djecu i siromašne, da narod sam bira svoga predsjednika, da su mirovni ratovi opravdani, da informiran čovjek prati dnevnik, da bankarski krediti omogućavaju slobodu življenja, da je energija skupa i ograničena, da je alternativa naiva, meditacija gubljenje vremena, a veganstvo hir, da je hrana industrijski proizvod iz Kine, te da nakon tri odgledana pornića može biti seks guru.

I dok babuška u takvom muškarcu vidi priliku, boginja vidi spavača. Što je fini opis za tupost. Koja i nije izraz neke inteligencije. Inteligencija nije zapremnina mozga za hrpetinu tuđih utjecaja. Zapravo, tako prikupljena pamet zaudara na javni zahod. Ona prava inteligencija tiho teče kroz srce čiji je kapacitet za ljubav nezapriječen egom. Jer inteligencija, obilje i ljubav su jedno te isto.

Inteligencija je seksi. Glupost nije. Seksualno privlačan muškarac je onaj koji se budi, koji postavlja prava pitanja, duboko promišlja i još dublje su-osjeća. To je muškarac višeg reda. Ali s obzirom na svoju muževnu sposobnost svladavanja zahtjevnijih izazova voljenja, on već ima svoju boginju. I voli je. Duboko. Odano. Postojano.

I tako kroz višlju dimenziju šetaju ljubavnici, a kroz nižu bauljaju svi drugi. Samih bogova gotovo da i nema. Dok je samih boginja k’o u priči. I to boginja u škripcu!

Srećom, u tom nesrazmjernom prelaznom periodu, kao da se pojavio neki novi oblik bestjelesnih odnosa. Srodnost osjećanja sebe i svijeta, toliko snažno aktivira energije, da se čini kao da polja žena i muškaraca vode ljubav. Putem prozračnih emocija nekih novih boja. Koje mijenjaju ritam daha. I ritam srca. I Zemlje. I ritmom stvaraju neku Novu Zemlju.