Božanska ženstvenost nije u izgledu, dobi, stilu ili hiru. Ona se ne može kupiti ili prodati. Ne ovisi o haljini, nakitu, tetovaži ili frizuri. Bez obzira koliko jesi lili nisi ukrasila hram svoga tijela, on je i dalje hram božanske ženstvenosti. Nije važno gdje, s kim  ili od kakvog posla živiš, imaš li titulu ili status, jesi li kćer ili baka. Upravo ovdje i sada, u ovom tijelu, trenutku, u ovim okolnostima – ti si božanska ženstvenost.

Ti si to, i u svom bijesu na nepravde svijeta, i u svom suosjećanju za bića što pate. Ti si to bez obzira da li se ovog trenutka zabavljaš sa šampanjcem u ruci ili prikrivaš golemost svoje samoće. Bez obzira jesi li u braku, voliš li mnoge muškarce, odana si samo jednom ili si sama na svijetu Ne moraš biti ni pod jednim obrascem, definicijom ili oznakom. Božanska ženstvenost je u srži svega što jesi, možeš ili želiš biti.

Poput prekrasnih valova na ljeskavom moru, svaka se od nas kreće u svom drugačijem sjaju ali uvijek nerazdvojno povezana s božanskim dubinama. Upravo takva kava jesi – ti si boginja. I zato prigrli svoju različitost, svoju izvornost, originalnost, svoje svjetlo…

(Tekst inspiriran izjavama anonimnih boginja na Internetu)