Seks naš svagdašnji kaže da orgazam služi muškarcu da lakše zaspe, a ženi da se riješi muškarca.

Hm!? Čudno, s obzirom na to da, svjesno ili ne, sve što u životu činimo – činimo zbog potrebe za ushitom i blaženstvom. I što se onda dogodilo orgazmu da se od najpoželjnijeg doživljaja sveo na zamornu obavezu, nedostižnost, frustraciju ili tabu? Možda bi bilo lakše odgovoriti kad bismo znali što je orgazam?

Mnogi misle da je orgazam kod muškaraca ejakulacija. No, taj bi odgovor bio identičan onome da je orgazam kod žena ovulacija. A orgazam nije, ni otpuštanje jajašca, niti spermija.

No, činjenica jest da se poimanje orgazma svelo na osjećaj olakšanja nakon otpuštanja napetosti, što bi značilo da imati partnericu, znači imati svoj vlastiti wc. I zaista. Smišljenim prljanjem, seks je postao istoznačnica za pražnjenje. Međutim, u božanskoj stvarnosti, seks je punjenje. Čistoćom!

Produhovljena seksualnost poznaje tri vrste ženskog orgazma.

Za klitoralni je potrebno malo ili nimalo duhovnog povjerenja. Njega može izazvati čak i predmet. Zato se on još naziva i lažnim orgazmom. No, on može biti uvertira do dubljeg, vaginalnog. A težnja duše je zapravo onaj cervikalni. Zovu ga još i mistični.

Njega mogu dostići samo dva ogoljena srca povezana vitalnom strašću, posvećena visinama božanskog i dubinama ljubavnog. Tada se tijelo otvara i otvara, sve do nekih neshvatljivih „mjesta“ koja nikada nisu bila rastvorena, a iz kojih se ekstazom teži osloboditi sila koja jesmo. Tako lansiran orgazam stvara prolaz između zemlje i neba. Polje se savija, uvlači samo u sebe, prima se davanjem. A kad je prolaz tjelesnom ljubavlju otvoren, nebeska ljubav može doći na planetu Zemlju. Jer orgazam je otvaranje portala ljubavi u punoj širini voljenja. On, poput lifta, dovodi „frišku“ ljubav u zipnutom, nabijenom pakiranju, tako da blaženstvo ljubavi još danima teče tijelom žene i muškarca, odzvanja u glasu i pokretima, te se u krugovima širi i prelijeva na okolinu.

Ta vrst orgazmičke otvorenost znači sklad braka.

Radost obitelji. Mir zajednice. Iscjeljenje.

Novi svijet…