Po kojem principu muškarac, među svim ženama svijeta, odabere sebi jednu? Zašto baš ta, a ne neka druga? Zbog frizure? Tijela? Temperamenta? Pameti? Laka za nokte… Ništa od toga! Koji god ti izgled, osobnost ili taktiku odabrala, oni nemaju moć privući muškarca koji je usklađen sa svojom istinom. Jer je i najbolja taktika samo mehanizam babuške.

Mehanizmi babuški su manevri lažne žene. Izvana huj, iznutra fuj. Očajnica može zavarati samo one koji žive laž jednako kao i ona. Ali ne i diva. On osjeća miris žene. On osjeća ženu koja se uzdiže iznad truleži prošlosti, vonja gorčine, krivnje, zamjeranja, brige, iznad mišljenja o sebi koje zaudara. A loše mišljenje o sebi ima svaka ona žena koja misli da se mora pretvarati da je nešto drugo od onoga što izvorno je.

Možeš naljepiti lažne trepavice. Možeš i dubiti na njima. Ali nećeš zbog njih dobit diva. I što se više trudiš lažnom ženstvenošću privući diva, to će ti on dobacivati manje mrvica svoga zanimanja. Kada namećeš lažnu ženstvenost, ponižavaš svoju izvornu.

Dok ti samu sebe odbacuješ, tvog će diva privući ženstvena bit koja je skladna s njegovom muževnom biti. Bez i najmanjeg truda! U masi ljudi, ta ga žena možda neće ni primijetila, ali će ga ipak snažno dozvati. Dozvat će ga mirisom! I on će nju “nanjušiti”. Bez greške! Kako? Odakle dolazi miris žene?

Utroba žene je prostor života. U nju ulazi duševni život, a izlazi fizički. Ta maternica stvaranja je cvijet. Jedinstven. Tajanstven. Božanstven. Drugim riječima, u ženskom tijelu stanuje ljepota. Muškarac voli žensko tijelo jer voli biti u ljepoti. Ona hrani njegovu snagu. Njegova snaga hrani njezinu ljepotu. Tako oni uvećavaju jedno drugo. To život u njima žudi za još više života.

To je esencija…