Uvjerenja sam da će muškarac – koji ne iskazuje svoju muževnost živeći veliki život – u idućem životu imati malu muškost. Ne mogu to znanstveno dokazat ali trenutačno uživam u zloći ove svoje sugestije. I dajem malo oduška ljutnji svih onih boginja koje su pokušale sve i svašta ne bi li osvijestile svoje muškarce, a koje se pitaju, kako probuditi nekoga tko se pravi da spava? Iskustva kažu da ipak ima načina…

Svaki muškarac ima svrhu. Da je nema, ne bi se ni rodio. No, mame-babuške i tate-bapci su je nekako uspjeli kastrirati. Najčešća reakcija na tu povredu je samonametnuta narkoza u vidu karijere, kauča, piva, utakmice, novina, teveja ili pornicha – čisto samoubojstvo zalijeganjem u udobnost i poznatost.

Ali kad muškarac izda svoj san, srce zamre. Toplo postane hladno. Tvrdo postane meko. I tamo, na najdubljem mjestu svog bitka, on pati. Jer zna da život trati. Unatoč sigurnosti, on je napet. Naime, glas vlastitog utamničenog autoriteta, prodire kroz ljušture i traži od njega da posveti život otkrivanju svrhe, darova i ljubavi.

Al on to ne čini jer zna da može izgubiti sve što ima i zna. Radije sve to uzima zdravo za gotovo. A boginja ga tužna gleda. Pati zbog stresa njegove neodređenosti, nesigurnosti i nemoći. Čezne za slobodom njegove svijesti i hrabrim srcem koje ju udivljeno osjeća. Objašnjava mu to. Ali on je, nit’ čuje, nit vidi.

Ljepoto – ne objašnjavaj sebe raspravom, ljutnjom, mrgođenjem, prejedanjem ili dramom. Ljepoto – objasni sebe ljepotom – onime što jesi – kad jesi. Ti si ono što zračiš kad dišeš, gledaš, osjećaš. Ti si ono što ostaje kada sa sebe odbaciš sve drugo. Kad si gola. Objasni sebe tijelom. Nevjerojatna misterija koja jesi opipljivija je tijelom nego riječima. Riječi su iz uma. A um ga je i bacio u bezdan.

Ako želiš nadahnuti dubinu prisutnosti svog muškarca, pređi preko bodljikave žice svog zamjeranja i nezadovoljstva. Smekšaj tijelo. Nek’ seksualnost teče. Rijeku božanske ženstvenosti daj svom muškarcu kroz vrat, ruke, grudi, noge, stomak. Ponudi mu najdublje svjetlo svoga srca. Primi ga u sebe sa zadovoljstvom i povjerenjem. Daj mu se podatno i pobožno.

U nama su tolike mogućnosti kada se oslobodimo svojih ograničavajućih misli! Samo se trebamo otvoriti. Proširiti. Zaplesati. I ne kalkuliraj hoćeš li voljenjem iskamčiti voljenje. Ne radi se o tome. Jedina ljubav koju možeš osjetiti je ona koju daješ. Jedina ljubav kojom se možeš ispuniti je ona kojom zračiš. Jedina ljubav koju tražiš je ona koja jesi.

I kad jesi koja jesi – muškarac će se sjetiti tko je. A ako se ni tad ne sjeti sebe i svrhe, iz tvog će ga života, banalnim zakonom jačega, istisnuti onaj koji zna.

Eeeeee da! Veliki jedu male.