Što je glavni sastojak ženstvenosti?

Svaka tvorevina sadrži u sebi esenciju tvorca. Muškarac sadrži muževnost Boga. Žena sadrži ženstvenost Boginje. Dinamika njihovih esencija se iskazuje kao potreba sjedinjenja. Esencija žene se želi ispuniti esencijom muškarca. Esencija muškarca se želi sjediniti s esencijom žene. Bog se želi stopiti s Boginjom. Sila se želi stopiti s ljepotom. Kakvom ljepotom?

Ljepotom koja je čisto postojanje žene. Cvijet žene. U njegovim linijama cvjetanja i rasta sadržan je čitav nacrt njezinog tijela, duše i sudbine. Iako su izvan vremena, prostora i manifestacije, te linije ipak drže molekule ljubavi na okupu. Ta ljubav je cjelovitost boga i boginje koji, kroz odvojenost, iskušavaju vlastitu neodvojivu suštinu. Tu im šansu daje – život!

Život je niz trenutaka. Svaki trenutak vremena je čestica vječnosti. Žena puta boginje uči kako da iz svake te čestice destilira najdragocjenije supstance. Ona, iz svakog ukusnog komada, izvuče i posljednju kap najslađeg. No, trenuci joj poprime okus nektara tek kada svlada umijeće odvajanja finog od grubog.

Babuška, koja je naučila izvlačiti esenciju trenutka, zadobila je svjesnost o esenciji vlastite ženstvenosti. A žena, koja živi iz esencije svoje ženstvenosti, u stanju je uzeti od života sve što je najvrijednije u njemu. Esencija žene se hrani esencijom života.

No, ako hoćeš za sebe ono najbolje od života, onda je dobro da to tvoje htjenje služi za više dobro. Jer, kada je esencija u pitanju, potrebna ti je vrlo mala doza tog koncentrata. Ostalo podijeli. Radi na sebi u korist drugih. To je skladan način da primiš više od života. To je način na koji Kreacija voli da cvjetaš.