Babuška je žrtva. Boginja je čarobnica.

Kakva to tajna univerzuma daje prednost boginji nad babuškom?

Carlos Castaneda jedan je od onih koji nam je malo odškrinuo vrata univerzuma. On u svojim knjigama govori da je univerzum prostranstvo sačinjeno od energetskih polja. Ta polja podsjećaju na zrake svjetlosti. Ona odišu sviješću. Sila koja pali energetska polja te ih povezuje i organizira u nove strukture zove se namjera. Ona je živa. Njezina važnost je ogromna.

Boginja je povezana s namjerom vezom nalik prstenu. Prednost boginje nad babuškom je u tome što ona zna svoju energiju čuvati. Energija joj čisti vezu s namjerom. Babuška ne zna za prsten jer ne zna čuvati energiju. Ona ju razbacuje na brige, strahove frustracije i sitne interese svakodnevnlja te ostaje nesvjesna činjenice da je povezana sa svime. Stoga je stalno uvrijeđen vlastitom sudbinom.

Boginji nije važno kakva je njezina sudbina dokle god se krajnjom realnošću suočava s njome. Realno se suočavati znači ne ispričavati se zbog sebe, žaliti se na nekog ili tražiti izgovore. To donosi mir uma. A on otključava silu namjere. Povratak razumijevanja namjere je povratak k sebi. Put boginje je put ponovnog zadobivanja čistog prstena namjere. Znanje o tom prstenu je znanje čarobnica.