Svaka se neugodna životna situacija, ma kako složena bila, može svesti na jednu prostu rečenicu. Npr: ja sam u sukobu. Ili: ja sam napadnuta. Ili: ja sam usamljena. Tako pojednostavljen problem lakše se rješava. Kako?

Babuška se odmah baca na predikat i grozničavo gleda što učiniti. Boginja se mirno fokusira na subjekt i gleda što biti. Ulaganje u subjekt otvara i puni energijom. Ulaganje u predikat zatvara i troši energiju. Tako samo još snažnije producira niskoenergetsko stanje koje je i dovelo do problema.

Izvor i rješenja problema nikad nije predikat. Ono što čini tek je posljedica vibracijskog stanja subjekta. Zato boginja investira pažnju u subjekt. U „ja“! Dahom unosi u sebe čestice svjetla. Svjetlo je situacijski sklad. Kada ga subjekt propušta svojom slobodnom voljom i namjerom, ono, kroz njegovo produženo i nevidljivo tijelo, preslaguje i uravnotežuje okolnosti. Lakoćom višeg reda. Nekom jednostavnom i djelotvornom logikom koja zadovoljava sve. To je inteligencija. Ona se dopušta. Disanjem. Slobodno disanje prekida programe.