Netko naslijedi od djeda kuću, a netko dug. Netko od bake dobije karakter, netko talent, a netko bolest. A zapravo nasljeđujemo – sve! Pitanje je samo koja će situacija biti okidač za koji dio naslijeđa. Jer u nas se ulijevaju svi energetski sokovi obiteljskog stabla. Ne samo utjecaji iz nama najbližih grana mame i tate, nego i iz udaljenog korijenja.

Što je obiteljsko stablo više i razgranatije, to njegova hrana dolazi iz većih dubina. Ti energetski sokovi sadrže sve informacije naših praroditelja: radosti i boli, bjesove, dugove, postignuća, pogreške, spoznaje, krivnje… sve što su činili, mislili, osjećali, iskusili, reagirali, postali. Zato se i događa da se ponašaš, ne onako kako bi voljela, nego onako kako mrziš.

Događa se da tvoje želje i vizije u sebi sadrže moć koja bi mogla unaprijediti mnoge živote, ali ti, možda,  nedostaje financijska moć da bi ih ostvarila. Nešto je opstruira. Nešto ti neda da donosiš ploda. I sve dok uzrok tražiš samo u izoliranoj domeni svoga postojanja, nećeš ga naći. Potrebno je da svijest o sebi proširiš na svoje pretke.

Ti si tvoji preci. Ti si tvoji potomci. Jedinstven sinergijski zbroj svih njih. Mnogi tvoji ponori nemaju uzrok u tvojoj osobnosti, već je on na nekom drugom mjestu obiteljskog stabla. Možda zbog tužnog korjenčića neke pratetke dolje lijevo, ti danas iskušavaš samoću. Možda zbog razbojničkih rabota nekog praujaka ti danas patiš od novčane nedostatnosti. Oštećuje nas sve što nije bila ljubav. A da bi se iscijelili živi, valja najprije iscijeliti „mrtve“. Ono što su bili, uzrok je onoga što jesi.

Zbog čega plaćaš grijehe svojih otaca? Zato jer ih jedino ti i možeš platiti. Očistiti. Toliko si moćna. Jer si svjesno postojanje. Jer si boginja. Jedino ti možeš učiniti da tvoje obiteljsko stablo ozdravi i ponovno procvjeta. Kako?

Voli sebe. Voli svoje praroditelje. Iskaži im poštovanje i zahvalnost. I kad naletiš na zapreku, grč, tjeskobu, nelagodu, bol, nemir, nedostatak… ne moraš se upuštati u detektivsku istragu traženja krivca. Samo je predaj Kreaciji. Predaj joj svako svoje nepoželjno stanje. Predaj ga do zadnje čestice metastaze.

Ta utamničena energija pripada cjelini. Ona je pročišćava i stablo čini protočnim za svjetlo. Otvori se i predaj sve svoje rane u ime ljubavi. Prema precima. Prema potomcima. Svijetu i planetu…