Binarno biološko oružje, radijacijska i mikrovalna frekvencija repetitora, mikro-prašina raspršena kao aerosol, geoinžinjering, elektromagnetsko oružje, akcelerator eksplozivnog vala, bioterorizam cjepivima i virusima, gestapo brojilo utroška vode i struje prikopčano na zalihe hrane, medijski i obrazovni inženjering, dizajn droge, sjemenja, ljudi…

Istina – čovječanstvo je napadnuto. To znamo na intuitivnoj razini pa je strah zaobišao razum i ušao pravo u kosti. Reagira bijegom i ovisničkim ponašanjem. A njega zadovoljava sve veći i udobniji kauč, čips i piva, daljinski upravljač i virtualna zabava – svaki oblik skretanja pozornosti. I ne, tu nije kraj.

Napadači će žrtvama uskoro prodavati vrhunski osjećaj sigurnosti i zaštite u vidu tehnoloških maternica. Pred užasima „tamo vani“, ljudi će se skutriti u krilu vlastitih ubojica. Ali, to ne mora biti tako. Jedina prava neprobojna zaštita nije u samozaboravu, već u samospoznaji. Kada se sjetimo tko smo i kakva je naša moć, strah nestaje.

O tome „tko smo“ govori nam tišina. Priroda. Biljke. Životinje. Djeca. Ona su vodiči. Njih valja slušati. Žena puta boginje sluša i gleda umjetnost, najveće domete ljudskog duha. Gleda zvijezde. Gleda nevidljivo. I postavlja prava pitanja: što je moja moć? Svjetlo! Svjetlo je najveća moć. To je Bog u tebi. Kreativna sila. Mašta joj je granica.

Dok ne iskusiš svjetlo, samo vjeruj u njega. Vjera krči prolaz. Trenutačno iskušavanje nemoći jedini je način razumijevanja moći. To je kontrast. Aktiviraj svjetlo neuznemirenošću i povjerenjem. I situacija će se iscijeliti. Jer između tebe i okoline ne postoji pregrada. Ti i okolina se prožimate. Sve je jedno. A kontrast je dar.

A iluminati? Elita? Zar su i oni dar? Jesmo li ikada toliko spoznavali o sebi i svijetu kao pod njihovom prijetnjom? Jesmo li se ikada tako povezali kao pod njihovom prijetnjom? Jesmo li se ikada tako snažno budili kao pod njihovom prijetnjom? Zar to nije dar? Jest! I zove se – jedinstvo suprotnosti.