„Nemoguće je opisati kako treba voditi ljubav sa ženom. Najbliže bi bilo reći: kao sviranje rijetkog instrumenta“ kaže Don Juan DeMarco, čije učenje prenosim u ovom tekstu.

Potrebno je da muškarac ima osjećaj kojim može izazvati jedan savršen zvuk iz njezinog srca. Instrument se može svirati i žena se može voljeti na mnogo načina. I svaki je način jedna lekcija o duši žene. Ali svaki pravi ljubavnik zna da je trenutak savršenog zadovoljstva, tek poslije davno završene ekstaze – kada u svom naručju drži potpuno procvjetao cvijet. Žena je cvijet. Žena je misterija koju treba otkrivati…

Jesi li ikada, uistinu, volio ženu? Jesi li je ikada volio ljubavlju koja dopire do boginje u njoj –  ženstvenosti finog kova, izrazitog pogleda, uranjajućeg glasa, s tajanstvenim linijama dodira. Osjetljivost njezina vrata, ista je osjetljivosti njezina stomaka, a boja njezine kože je specifičan zahtjev ljubavniku.

Blijeda i hladna koža zove na strast. To je ljuštura babuške koja traži probijanje i razbijanje svih laži kako bi se na površinu izvukla najčišća ljubav. Jer koža boje ruže se mora zaslužiti. Žena otvara svoje latice kada na sebi osjeti toplinu tvog unutarnjeg sunca. Dodir ljubavi tjera njezino tijelo da zadrhti tako snažnim predavanjem da ga samo jecaj može osloboditi. Tada ispušta nektar kao da je upravo rodila ljubav.

Ona možda ima veliki nos, pokoju boru, nekoliko kila viška ili male grudi. Ali ako si ikada uistinu volio ženu, onda si ju u stanju vidjeti onakvom kakva ona zaista jest – veličanstvenu u svojoj nesavršenosti. Jer muškarac koji voli – div – on nije ograničen svojim očima. On osjeća dalje od onoga što se može vidjeti.

Kada muškarac u ženi traži ljepotu sve dok sve drugo ne postane sporedno, tada žena ne može odoljeti čežnji da tu ljepotu i razotkrije, obavijajući ga njome kao blistavim zagrljajem. Njezina te ljepota može toliko inspiriati na ljubav da je svako tvoje čulo ispunjeno njome. Kada je žena voljena, njezino tijelo postaje dah, a ti ga udišeš, u njezinim očima vidiš svoju dušu i znaš da je tvoje srce napokon našlo dom.

Jesi li ikada volio ženu kao što ljubav voli? Kao ljubavnik? Ljubavnici su ponos prirode. Njihova ljepota sjaji iznutra kao zvijezda. Oni vjeruju da se jedna duša, rođena na nebu, razdvaja na dva tijela, koja će pasti na Zemlju kao zvijezde padalice. Tamo će im, pomoću magnetskih silnica, kontinenti, oceani i čitav niz naizgled slučajnih okolnosti, pomoći da se ponovo sjedine. I tada će biti uvjereni da nikada neće umrijeti…

Jesi li ikad, uistinu, volio ženu?