Ljubav je oduvijek bila top tema. Horoskopa! Jer kada su posrijedi ljubavni problemi, pažnja babuški još je uvijek uprta baš u suprotnom pravcu od njihova rješenja. Bilo da su neudane, razvedene ili udovice, većina samica ima fiksaciju na pronalazak partnera. Ugrubo se razabiru tri tipa potrage.

Najkomercijalniji je tzv. cajka pristup: štikla, sexy rublje, porno look. Učinkovit je na kratke staze ali ubitačan na duge. Tu je, zatim, znanstveni pristup: stručna literatura o partnerskim konstelacijama, psihološka savjetovanja, prežvakavanje traumi djetinjstva te psovanje mame i tate. I treći pristup je alternativni: uglavnom rituali i kristali.

Bez obzira na odabranu metodologiju, cilj svih tipova potrage je pod svaku cijenu ne biti sama. Ali zašto ne biti sama?

Život nastaje kada dvoje postane jedno. Zato je Bog sve stvorio u paru. Bez izuzetka! Biti u skladnoj ljubavnoj vezi sa svojom srodnom dušom je najprirodnija stvar na svijetu. Sve silnice kreacije guraju te u to.

Ali ako je tvoja božanska duša iskoristila svoju moć da pruži otpor ljubavnoj prirodi života pa te nakratko odvojila od iskustva partnerstva, onda joj vjeruj! Prihvati život samice! Istraži što sve nudi! Što sve možeš činiti kad si sama, a ne bi mogla da si u vezi?

Ja obožavam biti u dobroj vezi. Ali moram priznati, da sam ponajbolje stvari u svom životu postigla kad sam bila sama. To su bili periodi mog intenzivnog učenja, eksponencijalnog rasta i stvaranja. I ne samo to…

Samovanje ti omogućuje da sagledaš partnerstva iz šire perspektive, iz raznih kutova, omogućuje ti da, iz veće ili manje blizine, neobavezujuće iskušaš njihovu raznolikost, da lakše dokučiš kakvo partnerstvo zapravo želiš, da mu se unaprijed veseliš i da ga cijeniš, a nadasve da uvidiš tko si, oslobodiš se limitirajućih definicija i stvoriš onu koja želiš biti.

Samovanje je tako puno neistraženih mogućnosti i darova. Ma kako je to uzbudljivo! I zato ga ne daj lako! Ne daj se bez veze ufurati u vezu. Nemoj si dat upropastit zabavu samovanja samo zato što te prikliještio neki program koji te uvjerava da si tužna i čudna. Slobodno ga od… otkači!

Ako si sama, istraži što ti sve samovanje pruža. Opusti se. Nemoj biti u panici misleći da je Bog pogriješio i zaboravio baš tebi stvoriti srodnu ljubav. Hahaha. To je igra. Pa se igraj! Uuuuuuuuuživaj! Ali znaj, „sve što je lijepo, kratko traje“. Jer tvoja srodna duša ti neobuzdano dolazi. Dolazi – ne kada si najočajnija od samovanja, nego najispunjenije njime. Jer tad je vrijeme da kreneš dalje i istražiš neke druge mogućnosti tog čudesnog života. Tada je vrijeme za partnerstvo. Prihvati ga. Istraži. Voli. Idi dalje…