Prosječan slušatelj čuje tek četvrtinu onoga što kažeš. Ostalo prečuje. Ali ima netko tko te UVIJEK sluša. I posluša! Ako govoriš negativno, on postupa rušilački. Ako govoriš pozitivno, postupa stvarateljski. Kako god da govoriš, on tvoje riječi izvršava doslovce.
Taj moćni ali bukvalni službenik smjestio se na mjestu odakle te najbolje može čuti – između tvojih ušiju. To je UM – totalitaristički sluga tvojih riječi; duh u boci: „Your wish is my command!“ I “planine će pomaknut” ako ti to zatražiš. Jer tvoja riječ je za njega najveći autoritet na svijetu.
Riječi aktiviraju um na jednak način na koji program pokreće kompjuter. Um slijepo slijedi ZAKON RIJEČI. On sprovodi tvoje naloge bez mogućnosti da ih procjenjuje, selektira i o njima donesi sud. Jer…
Um nije u stanju razumjeti da li se riječi odnose na prošlost ili budućnost – za njega je sve sad. Nije u stanju razumjeti da li je to što govoriš zamišljeno ili stvarno – za njega je to isto.
Um ne kuži da li se šališ ili misliš ozbiljno. Stoga, ako kažeš „baš sam glupača!“, on će s navećim zadovoljstvom učiniti sve da stvarnost potvrdi ovu tvoju tvrdnju.
I također nije u stanju razlikovati da li govoriš o sebi ili nekom drugom. Pa ako kažeš, „ma idi ti u 3PM!“ on će (produhovljen principom „svi smo mi jedno“) tamo poslati i tebe i njega…
Babuška govori ono što misli, a misli ono što joj okruženje govori. Stoga joj se život vrti u krugu rutine, predvidljivosti i dosade.
Boginja preuzima odgovornost za svoje misli, riječi, fokus i namjere pa govori ono što želi misliti, odnosno, govori ono što želi vidjeti.
Um je 3D printer tvoje stvarnosti koju formatiraju tvoje riječi.