Babuška vjeruje da živi u jednoj suverenoj državi. Ona možda baš i ne razumije što znači „suverenost“, ali ju je svejedno spremna braniti po nalogu političara. A rječnik kaže da je „suverenitet potpuna vlast države ili naroda na vlastitu teritoriju, te njezina nezavisnost u odnosu na bilo kakvu izvanjsku, tuđu vlast. Međutim, ako je uređeno tako da je ta država ovisna o uvozu tuđe energije, vode i hrane – u čemu je onda njezina neovisnost?

Jedan mudar istarski liječnik i iscjelitelj, Anton Krajcar, kaže da se „država, koja je puna nezaposlenih i neobrađene zemlje, ne zaslužuje zvati državom.“ Boginja bi se složila s njim. Jer boginja zna da nema nezavisne države bez nezavisnih pojedinaca. Slobodu im daje znanje i imanje. Samoodrživo! Boginja, i njezina obitelj ili pleme, imaju svoju vodu, svoju energiju i svoju hranu. Nitko je ne može ucjenjivati osnovnim životnim potrebama.

Boginja se ne bavi preživljavanjem. Ona se bavi uvećanjem života. A država, koja se sastoji od tako slobodnih pojedinaca i samoodrživih obitelji, nije samoodrživa država. To je država obilja.

1+1+1+1…=1111…