Vrhunac tjelesno-duhovno-emotivne doživljajnosti čovjeka je – orgazam. I u krajnosti, sve što činimo – činimo zbog orgazma. On nas tako duhovno ogoli da imamo neko pozadinsko očekivanje da će nas ekstazom osloboditi i prenijeti ravno u raj. No, ono što većina zove seks, isporuči tek olakšavajući refleks, nešto uzbudljiviji od kihanja. Od kud toliki nesrazmjer?

Organizacija. Organizam. Orgazam. Zanimljivo kako vibracija te riječi ne stvara nikakvu predodžbu. Ne zaziva nikakav osjećaj. Baš nikamo ne vodi. Čak ni u psovku. I nema sinonima. Riječi se vibracijski otvaraju same. Da nije tako, ljudići ne bi mogla naučiti komunicirati. Ali „orgazam“ ne stvara ništa. Čovjek bi pomislio da je jedna od onih umjetnih riječi koja je ubačena u jezik kako bi kontrolirala svijest i koju možeš naći samo u velikom rječniku alijenskih riječi. Ali onda bi ona bila ista u svim jezicima, a to bi ipak bilo malo prešašavo. Ma čekaj! Što kaže prevoditelj?

Engleski: orgasam. Njemački: orgasmus. Ruski: orgazm. Talijanski: orgasmo. Finski: orgasmi. Francuski: orgasme. Nizozemski: orgasme. Španjolski: orgasmo. Albanski: orgasmë… ??? Toliki jezici, toliki narodi, tolike različitosti – a samo jedna riječ!? To nije prirodno. Duhovi jezika to ne rade. To radi samo smišljeno kodiranje. Koje je blokada. Za iskustvo onoga što vibracija riječi tjelovi. Što ako…

Što ako je iz jezika svijeta makro-naredbom izbrisana riječ koja vodi u jednost, punoću, blaženstvo, spoznaju, tajnu života i moć ljubavi te zamijenjena kodom koji sve to zatvara? Ma da! Da je to netko učinio, živjeli bi u svijetu podjela i otuđenja, mržnje i ratova. Uništavali bi sebe, jedni druge i planet na kojem živimo. I sve to uklanjanjem jedne jedine riječi. Svetog zvuka! Bili bi roblje. A nismo! Nismo? OK.

Ali koja bi bila prava, živa riječ za vrhunac vrhunske ljubavi? Ona mora postojati negdje u sjećanju. Možemo li prizvati tu riječ, vibraciju, predodžbu? Ne bi li bilo lijepo biti dekodiran? Slobodan? Ako je „orgazam“ zatvorena vrata, onda je osjećaj ključ. Ali da bi došli do tog osjećaja, trebamo krenuti od nule i pretpostaviti da o seksu i ljubavi ne znamo ništa. Barem ne o božanskom seksu.

Uuuuuuuu… kakvo putovanje! Sad već postaje uzbudljivo…