Babuška je očajna. Moli se Bogu. Ali kada je čovjek očajan, božansko ne surađuje. Ne zato što je nezainteresirano, nego zato što božanska ne sadrži očaj.

Božansko je kvaliteta koja isključuje očaj, strah, sumnju, krivnju i stid. Božansko je svojstvo koje je pročišćeno od svih tih zagađivača i diverzanata. Kao takvo, božansko nema receptore za prijem nesvojstvenog mu nisko vibracijskog signala.

Da bi ti Bog pomogao, trebaš se uskladiti s njegovim prirodom, podići svoja raspoloženja i pročistiti svoju misao. U prijevodu: „Dok si sama ne pomogneš, ni Bog ti neće pomoći.“ Ako želiš biti boginja, trebaš se osjećati kao boginja. Tu i sad! Nema drugog načina. Iako je Bog sve što jest, Boga nema u očaju, strahu, sumnji, krivnji, stidu. Zašto? Zato što su to kontrasti. Oni nisu božanske kvalitete, već alati spoznavanja božanskih kvaliteta. Oni su način spoznavanja onoga tko jesi. Tko si? Vidi što kažu osjećaji…

Svaka od nas radije osjeća zdravlje nego bolest; radije osjeća ljubav nego mržnju; radije blaženstvo nego patnju; radije obilje nego oskudicu; radije humor nego ljutnju… Svaki čovjek radije osjeća ono što mu je svojstveno. To je ugodno. Kada doživljavamo neugodne osjećaje, znači da smo se udaljili od sebe i zašli u zonu gdje ne prebiva naše biće.

I zato, nemoj se baviti svojim očajem. Nemoj se moliti nad njim. Samo ćeš ga proizvesti još više. Premjesti fokus na dobrobit, ma kako sitan bio u ovom trenutku. Ako ti je u sadašnjim okolnostima devet stvari loše, a jedna dobra, sav svoj fokus stavi na tu jednu. Jer kada iz kuće želiš izbaciti mrak, ne istjeruješ ga metlom ili molitvom, već jednostavno upališ svjetlo. Jer svjetlo je supstanca, božanska stvarnost. Mrak nije supstanca.

Mrak je prostor mogućeg svjetla – prilika za boginju koja jesi…