Muškarac hologram je nestvarna pojava u tvojoj stvarnosti.

On je tek manifestacija podataka – sklop algoritama koji na obrasce babuški djeluju poput droge: na tren te dignu i oduševe, ali dugoročno su razorni. Stvaraju ovisnost i niz ubitačnih nus-pojava. Iako uprizoren fizički, njegov duh nije prisutan. A muškarac bez duše uništite će ti dušu. Jer gdje nema duše, tu nema ni njegove pažnje i pažljivosti, iskrenog interesa za tebe, poštovanja kojeg zaslužuješ ili svijesti o vrijednosti i ljepoti koju nosiš u sebi.

Njegov interes je isključivo tvoja energija. Nju crpi usmjeravajući sav tvoj fokus na sebe. Čini to intrigantnim potezima, nepredvidljivim ponašanjem, dvosmislenim izjavama, neizvjesnim susretima, kašnjenjima, tvojim vječitim čekanjima, iznenadnim pozivima. Kada ugledaš njegovo ime na mobitelu, u stanju si u sekundi napraviti kvantni skok od očaja do snošaja. Iako se čini kao da ti je život živnuo, zapravo upadaš u živo blato.

Njegove nejasne namjere stvaraju u tvom umu ideju da te možda čeka najveća sreća na svijetu. Stoga stalno analiziraš njegove riječi, poruke, poteze. Ne možeš prestati misliti na njega. Ukratko, ti si opsjednuta njime. A svojom potrebom za egzorcizmom iscrpljuješ sebe i sve oko sebe.

No, muškarac koji te stvarno zaslužuje, ne krade od tebe pažnju i energiju – nego ti je daje. Ovakvo poigravanje s tvojom čežnjom za njim – to nije ljubav. To je manipulacija. A ona definitivno nije izraz emocionalnog zdravlja. Muškarac hologram nema u sebi ništa čvrsto za što bi se mogla uhvatiti. Njegov zagrljaj je šupalj, riječ prazna, stav pun propuha sitnih interesa, a pouzdanost mu ima konzistenciju vakuma.

Ali babuška se lijepi upravo za praznoću. Jer ona je raj za iluzije, autodestrukciju i dramu na koje je navikla. I tu igru vide svi – osim nje. Nije spremna za savjete prijateljica. Upravo suprotno: njezina očekivanja postaju gluplja, ožiljci dublji, a srce jače inficirano sramom i krivnjom. Rastvorila si sebe. Nije ti lako. Ali je rješivo…

Samo mu se prestani javljati. Ne odgovaraj. Ignorrr! Ne zato da bi se svetila njemu – nego zato da bi spasila sebe! Stavi u fokus – sebe! Osjećaj se dobro! S više vibracije možeš vidjeti da je muškarac hologram, zapravo, korisna pojava. On ti dođe kao neki jezičak na vagi koji ti pokazuje gdje si u odnosu na sebe – jesi li više babuška ili boginja? Što možeš učiniti da budeš stvarnija i da se osjećaš bolje?

Cijeni svoj život više nego što ga drugi cijene. Voli sebe više nego što te drugi vole.

Nemoj pristajati na loše društvo i gorku kavu. Odi na vrijeme.

I „ne okreći se, sine“…