Matriks drži muškarca u šaci. Čime? Ovisnošću o antiseksu.

On o njemu neprestano fantazira, „komade“ komentira, pravi viceve, izvodi aluzije, redovno masturbira, prerano ejakulira, a od napora i dosade opetovanog pražnjenja redovito zaspe, da bi se potom stabilizirao u stanju hladne i ravnodušne sebičnosti.

A žena, izgubljena u paučini antiljubavi, u stanju je iznegirati zahtjev svoje žudnje, podnijeti još jedno seksualno razočarenje i prigrliti ga kao nedoraslog dječaka. Jer za nju je antiseks tek milostinja – daj šta daš.

Tajanstvo božanske seksualnosti krije se u najfinijim energijama na izvoru ženstvenosti. Riječ je o božanskom sastojku koji se neprestano proizvodi i taloži u njezinoj zvijezdi. Potreba žene za spajanjem s muškarcem je zapravo potreba da mu preda taj sastojak čudesne ljepote.

Međutim, ona mu može dati samo ono što je on u stanju primiti. Ako muškarac nema dubinu muževnosti, svjesnost i tijelo ljubavi kojim može ženu dovesti bliže njezinoj božanskoj biti, ona mu neće moći predati ono što je trebala.

A žena, koju muškarac nije uspio rascvjetati ne bi li preuzeo njezinu suštinsku ljepotu, primorana ju je nositi kao teret i zbog toga podnositi bol. Nerođena ljepota postaje sepsa, a žena babuška.

U svojoj prirodnoj podatnosti, žena se oblikuje prema autoritetu ljubavi kojom je ispunjava muškarac. No, on je, zaboravivši kako se vodi ljubav, izgubio taj autoritet. Ali kad bi se mogao sjediniti sa ženom, a da je ne iskorištava za ugodu, pražnjenje i potvrdu sebičnosti, dobio bi šansu da je ponovo naučiti voljeti, ali ovoga puta na pravi način – zbog nje same, zbog boginje koja je.