Roditi se na ovoj planeti – to nije mala stvar. Puno je boli, patnje, odvojenosti. Treba hrabrosti za odluku utjelovljenja.

No, s druge strane, fizičko je iskustvo za dušu neodoljivo. Miris kiše, zvuk klavira, okus jagoda, zagrljaj… Toliko je mogućnosti. Možeš što hoćeš!

Rodila si se da ugrabiš sva iskustva koja možeš imati. U tu svrhu biraš osjećaje, osobine, uloge, ideje, uvjerenja. Ima ih u svim bojama, veličinama i modelima. I sva imaju svoju vrijednost na putu ka cjelovitosti. Jer da, i tzv. negativne osobine pridonose cjelovitosti. Ne možeš imati cjelinu bića ako nisi iskusila i zloću, i nemoć, i jal…

Došla si po sve. Jer ti jesi sve. Nema samospoznaje bez samozaborava. Nema boginje bez babuške. Zato voli sve što jesi i što možeš biti. Nemoj se ničega sramiti. Sve su to legitimne osobine i osobnosti. Izmislio ih je Kreator osobno. Pitanje je samo koliko ti pašu, u odnosu na ono tko želiš biti. Nema pogreške. Nema osude.

Ako si škrta – pa šta!? Ako si rastrošna – pa šta!? Ako si bludnica – pa šta!? Ako si svetica – pa šta!? Koju god da si osobinu i osobnost odabrala, istraži je do kraja i idi dalje. Isprobaj ih sve – ne vezuj se ni za jednu. Svaka je dobra dok je u funkciji tvoga rasta. Ali ako ti zarobi dušu i tijelo, čini te nezadovoljnom i blokira rast – otkači je! Ostani ih slobodna birati, uzimati, ostavljati i mijenjati k’o čarape. Divota! Sve one mogu raditi za tebe dok se ne zalijepiš i ne poistovjetiš s njima.

Ti nisi ni tvoja osobina, ni osobnost, niti uloga. To su samo alati tvoga rasta kroz predstavu zvanu život. Ni jedna glumica ne vrijedi manje zato što danas glumi udanu za kralja, a sutra je sama. Dapače, time dokazuje svoje duhovno bogatstvo. Fućkaš glumca koji može igrati samo jedan karakter. Takav baš i nije kandidat za Oscara.

Misli, osjećaji, osobine, kostimi, scenografija, interijeri, eksterijeri, rasvjeta, šminka, tekst, uloge, dijalozi… sve je to dio igre. Jer život je igra. Tajanstvena do srži kao i vlastito postojanje. Sa svrhom da ti budeš Ti, a ja da budem Ja. Dovoljno je mjesta za sve naše divne različitosti.

Jer, kakva sam, takva sam – pa šta!? – ja sam Ja.