Taj je petak bio za Suzanu pun iznenađenja. U uredu ju je dočekala odluka da njezin ugovor o radu ipak neće biti produžen. Ostala je bez posla (kojeg je mrzila), i to pored svih obećanja da se tako nešto baš nikako ne može dogoditi. Koga da nazove? Tko je taj koji joj može dati utjehu i ohrabrenje, i to baš na dan kad joj se, sad već bivši suprug, upravo iseljava iz stana, ne bi li s trudnom ljubavnicom započeo novi život.

Podbočivši se laktovima o stol, zarila je ruke u kosu. Sad joj treba neka nadnaravna sila da je izvuče iz ponora. Nešto što vidi šire i dalje od nje i daje nadu. Sinulo joj je i okrenula je broj – tarot majstorice! I prepustila se vidovitim kartama. No, razgovor je završio u mračnijem tonu nego što je počeo, obavijestivši je o nepovoljnoj sudbini…

Iako ranjiva, Suzana je, međutim, unutar sebe ipak smogla snage i napravila zaokret. Postavila je, naime, pravo pitanje: da li sudbina uopće postoji? Neki kažu da, a neki ne. I obje strane su u pravu. Sudbina postoji i ona je zacrtana i nepromjenjiva. No, nitko nije rekao da postoji samo jedna sudbina. Svijet je mnogostruk. Život se sastoji od mnoštva različitih sudbinskih putova.

Sudbina je kao film. Film koji gledaš ne možeš promijeniti. Ali slobodna si odabrati neki drugi film. Pokušaj da nešto promijeniš unutar filma kojeg gledaš znači iscrpljivanje u borbi sa nesavladivim preprekama. Ako se boriš za svoju sreću, postat ćeš nesretna. Borba nije način. Izbor je način.

Veličanstvo života je u tome što je on dizajniran na način da u sebi sadrži mnoštvo potencijalnih putova (dimenzija) i to samo zato da bi one zadovoljile sve tvoje izbore i potrebe. I svaki taj put ima svoj specifični ritam. Što je ritam puta sličniji tvom ritmu, taj je put za tebe blagorodniji.

Ako se udaljiš od svojih sretnih ritmova i staviš pod patronat frekvencije koja ti ne paše, život ti se pretvara u turobno postojanje. Iako će čak i taj put odmah postati bolji prema tebi ako mu se pokoriš i daš mogućnost da manipulira tobom, na njemu nikad nećeš ostvariti čaroban života svog autentičnog bića.

Na put tvoje najbolje sudbine ne mogu te dovesti veze i poznanstva. To može samo osjećaj mira i sigurnosti. On se nalazi ispod svih valova brige, krivnje i očaja. On je tvoja osnova. Ključ! Suzana ga je našla i upotrijebila. Danas živi u sretnom braku, mažena je i pažena, bavi se šumama (o čemu je oduvijek sanjala) i putuje po nacionalnim parkovima svijeta (o čemu nije ni sanjala).