Seks je spoj dva svjesna i stvarna bića. Antiseks, pak, strefi osobe koje su u dubokoj nesvjestici – nit’ znaju tko su, nit’ znaju što čine.

Osobe su ljušture starih emocija i programa. To je mrtvac koji se pokušava vratiti u život preuzimajući i iskorištavajući tebe. Ako mu se prepustiš – postaješ „to“. Babuška. Ako se čistiš, postaješ boginja. No, za razumijevanje pročišćavanja, potrebno je spolne organe shvatiti u duhovnom smislu – u smislu božjih alata sve ljubavi na Zemlji.

Pasivna vagina reagira u skladu s aktivnom energijom penisa. On joj prodiranjem prenosi informacije čije se supstance nastanjuje u tkivu vagine i od tamo djeluju. Tako vagina poprima karakter svojih penisa. Ako su oni antiseksi, vagina postaje ukočena ali požudna; zgrčena ali puna očekivanja; oprezna ali nasilna.

Pažnju usmjerava na orgazam, a ne na ljubav, pa proizvodi tek neznatnu količinu ljubavi u ljubavnom činu. Usmjerenost na plitko i kratko osjetilno zadovoljstva kasnije izaziva duboko i dugo duševno nezadovoljstvo. Bilo da se ono manifestira kao celibat ili promiskuitet, u oba je slučaja to samo očajnička potreba za ljubavlju.

Muškarac, koji je započeo čišćenje od antiseksa, automatski pokreće iste procese u ženi. A kada žena u sebe primi muževnost od ljubavi i svijesti, ona se i sama vraća u svoje prirodno stanje: nezahtjevnost, podatnost, lakoću, mekoću i mirnoću.

Žena jest ovisna o muškarcu. Ali i muškarac o ženi. No, spaja ih zakon privlačenja pa buđenje privlači buđenje – bez obzira kod koga je ono prije započelo. A svako poimanje ljepote na Zemlji izvire iz spajanja muškarca i žene u ljubavi. To je čudesno stanje jedinstva koje, svojom veličanstvenošću, nadilazi sve privide naše ljudske upojedinjenosti i običnosti.