Neprestan umor i iscrpljenost, uzaludnost rješavanja problema, obaveza i dugova samo zato da bi se napravilo mjesta za još više novih, osjećaj besmisla i beznađa – razlozi su koji te navode na put boginje. Dolaziš na njega u stanju potpune malaksalosti. Stoga je prvi zahtjev – energija! Kako do energije?

Energija je posvuda. Ogromna! Na polje se prikopčavaš produhovljenim disanjem. To je disanje tokom kojeg cijelim tijelom i sviješću doživljavaš kvalitetu udahnutog. Gubitak energije stopira se ubrzo. Prvi je osjećaj kao da si zaustavila krvarenje. Potom dolazi smirivanje i olakšanje.

U periodu koji slijedi, čini se kao da se ništa osobito ne događa. No, čupavi dijelovi tvoga svijeta počinju poprimati blagost i sklad. Nenametljivo stane pritjecati inspiracija i motivacija. Prateći njihov trag, dolaziš do tihe struje unutarnjeg znanja. Boje ožive. Zaiskri neka nova vjera. I osmjeh. Kroz dan se krećeš s više ugode i povjerenja. Stvari činiš lakše. Osjećaš da si vođena i povezana s nečim većim. To je početak put boginje…