Babuška bi voljela biti boginja, ali ne vjeruje da to može. Mašta iskazuje volju, ali čula je negiraju: „Nisam vrijedna, nisam voljena, nisam dovoljno lijepa, mlada, nisam ovo, nisam ono.“ Ali dok se hrvaš s idejom: „Mogu li biti boginja?“, to se događa.

Ma što se događa?

Na putu boginje otkrivaš da je tvoja svjesnost Bog. Osjećajući da već jesi ona koja želiš biti, transformiraš se u vlastitu namjeru. Kontempliraš svoj cilj dok ne dobiješ zadovoljavajuću reakciju. Kada osjetiš da jesi ono što želiš biti, ne možeš suzbiti radost. To je znak da je tvoj cilj postignut.

Cilj može biti stanje ili stvar. Nakon uspješne vizualizacije, više ne osjećaš želju. Ako je želja ipak ostala, znači da nisi razbuktala ideju u sebi. Žeđ i dalje postoji. A kada je zadovoljena, ostaje osjećaj radosne ispunjenosti. Potreba za meditacijom prestaje. Fizički i psihološki si sita i mirna.

U tom zadovoljenju, nešto iz tebe izađe van. Poslije toga se svijet jednostavno harmonizira s onom kojom si postala svjesna da jesi. Svijet se promijenio jer si se ti promijenila. Kako? Odgovor je u protupitanju: što je tvar od koje je stvorena tvoja želja?

Recimo da želiš sigurnost. Ne možeš je dobiti preko veza i poznanstava. Moraš postati svjesna da jesi sigurna. Tako je sa svime. Na svijetu postoji samo jedna supstanca koja oblikuje predmet tvoje želje – ti sama. Jedino što čovjek ima svijetu za dat je on sam. Jedino što čovjek može uistinu primiti od svijeta je – on sam. Ti si ta koja je početak i kraj svog stvaranja. Alfa i omega. Bog i boginja…

Inspirirao Neville Goddard