Ako razumiješ što je tijelo, onda je lako slijediti principe zdravlja.

„Tijelo je komplet cijevi. Srce je sustav cijevi, to isto su i pluća, bubrezi, kosti, živci, krvotok, sve. Kroz tijelo prolazi cca. pola milijuna kilometara cjevčica. Glavna cijev ide od usta, kroz stomak, do stražnjice. Kroz nju teče ili „rijeka života“ ili „rijeka smrti“, ovisno o tome što puštaš da plovi kroz you tube.“

U skladu s ovim učenjem Dona Tolmana, postoji samo jedan zdravstveni problem – problem sa cijevima. Prirodna hrana ih ne može začepiti. Samo neprirodna hrana bez hranjivih sastojaka, beživotna pića, konzervansi, aditivi, pilule.

Kada se cijevi začepe, a otpaci počnu gomilati i postanu toksični, tijelo uključi ventilaciju. To je sistem spaljivanja i izbacivanja otpadaka putem temperature, kašlja, proljeva, povraćanja, kožnih ekcema ili tumora. I to je ok.

Problem nastaje ako to blokira medicina. Jer ona je ventiliranje nazvala bolest. A onda tu bolest liječi gušenjem simptoma. Lijekovima blokira proces čišćenja tijela od smeća. Posljedice toga vidljive su godinama kasnije kad nešto benigno postane maligno.

Međutim, samo-izlječenje je jednostavno. I besplatno. Samo „počisti kuću“. Izbaci iz prehrane sve neprirodno, procesirano, konzervirano, zašećereno. Neka ti tijelo govori što treba. Samo pazi!

Možda svoju želju za tjesteninom tumačiš kao potrebu tijela. Ne! Ne sudi o potrebi tijela i kvaliteti hrane po osjetima. Oni su prevareni. Korporacijska hrana je neodoljiva za nepce, nos, oči. Ali ta neodoljivost je otrovna jabuka zlog očuha matriksa.

Sudi hranu po onome kako se osjećaš pola sata nakon jela. Da li si umorna i bezvoljna? Ili si lagana i energična? Uči o sebi promatranjem. Primijeni ono što si naučila. I postani to. Jer znanje je ispravno ponašanje. Ispravno ponašanje je ponašanje usklađeno sa zakonima života. Usklađivanje za životom je igra vibracija. Kroz tu se igru razvijaš. Unapređuješ zdravlje i sposobnosti. Svijest raste. Kapaciteti se uvećavaju. Kroz tu igru postaješ boginja.