Budi lijepa! Kako?

Ljepota je u svijesti. Stoga svjesno odaberi lijepu misao, lijepu riječ, lijepu gestu, lijepo držanje, lijepi hod, lijepu kosu, lijepu haljinu… „Štooooo!? Ali vanjska ljepota nije bitna! Ona je važna samo površnim ljudima!“ Zar!?

Vanjska ljepota je bitna. I važna je svima. Nema boginje koja ne želi biti lijepa. I nema boginje koja ne bi mogla biti lijepa. Ovdje ne govorimo o ljepoti markirane torbice, silikonskih grudi, botoksiranih faca i bahatosti koja skriva paničnu nesigurnost. Ne, ne, ne! Na putu boginje govorimo o stvarnoj ljepoti – o energiji, vibraciji, ženstvenosti, stavu prema životu te sjaju kojeg taj stav zrači. Nema način da se tako stvorena ljepota ne iskaže i kao tzv. vanjska. I koja god žena kaže da joj nije bitno je li lijepa – laže! Jer ljepota je jedna od najsnažnijih ljudskih potreba. Dolazi pravo s izvora.

Da vanjska ljepota nije bitna, onda Bog ne bi stvorio ruže i orhideje, tigrove i labudove, ne bi stvorio čarobne boje zalaska Sunca, šarene kapljice vode kojima pršti slap ili modrinu snježnih planinskih vrhunaca, ne bi stvorio te divne dječje oči i prekrasna tijela muškaraca i žena, duge na nebu i zvjezdane staze u svemiru. Zapravo, nema toga što možeš sresti u prirodi, a da nije lijepo. Bog je ljepoti dao prevlast i sveprisutnost jer je ona summa summarum mnogih dobrih stvari: zdravlja, sklada, funkcionalnosti, inteligencije, svjetla, povezanosti, prirodnosti, ljubavi, zadovoljstva.

Prema tome, ako kažeš da ne želiš biti lijepa, pitanje je – zašto? Da li možda zato što ne vjeruješ da zaslužuješ ljepotu? Ako je tako, onda znaj da ljepota nije stvar zasluga. Ona je aktivan princip. Nju stvaraš. Kako? Primjećuj ljepotu. Udiši je. Stapaj se s njom. Ako vidiš neodoljivu, sočnu breskvu na stablu – pojedi je. Ako te strefi lijep osjećaj, podijeli ga. Ako dobiješ lijepu ideju, ostvari je.

Ljepota je način življenja. Započinje na kvantnoj razini ženstvenosti – tamo gdje namjera postaje energija i dobiva pokret i smjer. A završava, hmmm… tko zna gdje joj je kraj!?