Osobnosti babuna i babuški sastoje se od neupitnih uvjerenja, navika i reaktivnih obrazaca ponašanja. Oni su poslušni, a na promjene pristaju tek pod diktaturom. Jer njih pokreće strah. Kao takvi, savršeni su za matriksovo programiranje. A nadogradnja robova u robote, samo je novi, logičan korak matriksa.

Sve većom ovisnošću o tehnoligiji i wi-fiju, matriks nas uvodi u eru transhumanizma. U vremenu koje je pred nama, babuni i babuške će se, putem čipova, povezati s umjetnom inteligencijom, a dijelovi njihova tijela bit će zamijenjeni tehnološki nadmoćnijim materijalima. Drugim riječima, čovjek će biti pretvoren u biostroj. Nemotiviran da razvija svoje ljudske i duhovne sposobnosti, zapast će u još dublji san, i tako postati sluga sustava pod totalnom kontrolom.

Ljudi postaju roboti.
Tako kažu.
Ali ja vidim nešto drugo.
Upravo suprotno!
Ja vidim da roboti postaju ljudi…

Vidim drastično pojačanu kontrolu – kao paničan izraz gubitka kontrole inženjera matriksa. Vidim dramatično povećanje nasilja i demonstraciju moći – kao način prikrivanja nemoći. Vidim robove koji postaju svjesni svoje neslobode. Vidim robote koji postaju svjesni svoga Bića. Vidim babuške koje šire svoju svijest. Vidim bogove i boginje koji se bude. Vidim rađanje divinskog humanzma.

Ljudi, koji su imali iskustva „tik do smrti“ ili „života nakon života“ – glasnici su tog svijeta u nastajanju. Oni su tu da nas podsjete tko smo mi iz proširene perspektive. Jer uključivanje proširene perspektive ima svoju primjenu u svakodnevnom životu.

Prisjećanje, da smo više od fizičkog tijela, sadrži u sebi potencijal da drugačije navigiramo kroz fizički svijet. Jer u tom sjećanju znamo da smo nefizička bića koja imaju fizičko iskustvo. Mi nismo ovo tijelo, misli i emocije. Mi smo beskrajna svijest koja ima fizičku pustolovinu kroz ovo tijelo, misli i emocije.

Boginja se pretvara da je babuška.

I kada se tijekom dana ponovo i ponovo podsjećamo na ovu istinu, možemo početi biti ono što stvarno jesmo i za što smo sposobni. Mijenjajući perspektivu prema onome što proživljavamo, imamo kapacitet cijeniti svako iskustvo koje smo kreirali. Jedino tako možemo preuzeti odgovornost za sebe i svoj stvaralački potencijal. A odgovornost donosi slobodu.

Navikli smo sami stvarati neslobodu praveći granice između fizičkog i duhovnog svijeta. Ali one su umjetne. Svatko od nas pripada i ovdje i ondje – jer je sve tu i sad. Tu povezujemo, podržavamo i pojačavamo međusobni kreativni potencijal. Tako, individualno i kolektivno, kreiramo našu stvarnost, u prekrasnoj simfoniji misli, uvjerenja i mašte.

“Naučeni smo vjerovati i u hijerarhiju. Mislimo da je liječnik važniji od dilera, bogataš od siromaha. No, i ove hijerarhijske vrijednosti su umjetne i nebitne. Ako mislimo da je naš život u ovom fizičkom svijetu dosadan, čudan ili zbrkan – to nije važno. Ionako je istina ta da svatko od nas ima vrijedno iskustvo – čak i samim time što je ovdje! Jer svako iskustvo proširuje i povećava Sve Što Jest” – kaže Natalie nakon što je “preživjela” smrt.

Ono što je univerzalno u izvještajima klijenata koji su prošli iskustvo „života nakon života“ je temeljna radost postojanja. To je radost istraživanja i izražavanja našeg kreativnog potencijala, te intimnih veze koju svaka svijest ima s drugom sviješću.

Radost je sama suština Svega Što Jest. Neki od povratnika kažu da je ta prekrasna Sila beskonačno radoznala i kreativna energija. Mi sudjelujemo u toj Sili. a Ona u nama.

Babuška vjeruje kako pojedinačni trud ne može promijeniti ništa značajno. Boginja zna kako svaka pojedinačna svijest daje vrijedan doprinos ovom i onom svijetu. Bez obzira koliko se babuška može osjećati upropaštenom i beznačajnom unutar matriksovog sustava vrijednosti, ona može promijeniti sebe i sve, već i samim zamišljanjem harmoničnije mogućnosti! Ili, kako kaže Natalie:

„Imamo kapacitet živjeti zajedno – iako se ne slažemo. Imamo kapacitet da dijelimo – i kada nemamo dovoljno. Imamo kapacitet prevladavanja vlastitih strahova – i bez njihova istresanja na druge… Ako želimo promijeniti naše osobne živote, ili čak cijeli svijet, imamo potencijal to učiniti. Imamo potencijal stvoriti nešto novo – zamišljajući nešto drugačije. Ta je nova zamisao početak transformacije.“

I zaista…

Kada bi svi djelovali iz svijesti TKO SMO ZAISTA – kakav bi to svijet bio!?

Terra Magica…