Muškarac nosi hlače. Žena nosi suknju. Zašto je taj arhetip toliko snažan?

OK… suknja se oduvijek smatrala bitnim atributom ženstvenosti. No, što ako se ne radi samo o lijepoj odjeći? Kakvo je značenje njezine ljepote u terminima energije i vibracije? Što bi Tesla rekao? Bi li ga vrtnja suknje možda podsjetila na generator izmjenične struje? I ako bi, što bi ta energija proizvodila?

Odgovor na ovo pitanje dao je jedan tekst neimenovanog ruskog autora na kanalu bebamur.com, a koji kaže da stručnjaci u oblasti energetskih praksi vjeruju da žena u suknji crpi iz zemlje nepresušnu energiju ženstvenosti. Zar? Objašnjenje je zanimljivo pa ću spomenuti tekst parafrazirati gotovo u cijelosti…

Muškarac crpi energiju iz svemira, a žena iz zemlje. Njezin akumulator je maternica. Jedini način da muškarac dobije energiju zemlje je taj da je uzme od žene. Međutim, ako žena nosi hlače, ona prekida svoju vezu sa zemljom i ženstvenošću te razvija muške  kvalitete. I žena više nema što podijeliti s muškarcem. On ostaje zakinut za energiju koja ga čini spokojnim, uravnoteženim i kreativnim. Tada postaje agresivan, sirov i grub. A jednom kada je energetska razmjena poremećena, može se, na fizičkom planu, izraziti na mnogo načina: od nesporazuma i svađa do propadanja i bolesti.

Nošenje hlača, babuške opravdavaju modom i praktičnošću. Međutim, svaka žena zna kako joj se mijenja ritam i raspoloženje kada oblači lijepu haljinu koja joj se u hodu lagano mota oko bokova. U ženi se budi jedan dobar ženski osjećaj. Ali i magnetizam. Naime, pogledi muškaraca instinktivno se kreću prema ženi u suknji. U ovom trenutku postaje važna dužina i oblik suknje…

Ako je suknja prekratka, žena izaziva pohotljive poglede. Što to znači? Pohota je agresivni pokret energije koji otima i razara. Ona stvara rupe u nižim energetskim centrima. Ako se to dogodi, ženina se seksualnu energija počinje izlijevati. Tada žena gubi, ne samo svoju ženstvenost, već i vitalnu snagu svojih reproduktivnih organa. Energetski napadnuta i poharana, ona više ne može dati muškarcu ono što on treba, pa on gubi interes za nju.

S druge strane, žena u dugoj suknji lako prikuplja i čuva u sebi energiju zemlje. Štoviše, ako suknja ima široki rub koji se njiše pri kretanju i malo uvija, počinju se javljati torziona polja koja još više pojačaju tu energiju. Torziono polje je hipotetičko fizičko polje koje se javlja savijanjem prostora svagdje gdje postoji rotacija. Krugom ruba suknje, to polje štiti seksualne centre žene, njihovo zdravlje i pravilno funkcioniranje. A zdrava energetika je ono što ženi daje čistoću i vitalnost. U prijevodu s jezika kvantne fizike na ženski jezik, rotacija suknje savija prostor na način da stvara svojevrstan vir koji privlači k sebi plodnost i bogatstvo.

Danas se mnoge žene pitaju gdje su se izgubili pravi muškarci? Da, izgubili su se. Ali u jednakoj mjeri u kojoj su se pogubili boginje u babuškama. Sjeti se, babuške su isključene iz svoje ženstvenosti. One rintaju un-plugged. Teško. Naporno. I zato trebaju hlače.

Boginja nikada ne odustaje od svoje ženstvenosti. Ona joj se s povjerenjem prepušta, kroz sve njezine mnogobrojne forme, pa tako i modne. Srećom, zadnjih je godina moda takva da ženama pruža šansu da se vrate iskonskoj odjeći, da se hrane snagom zemlje i svojom ženstvenošću nahrane voljenog muškarca.

Eto, ponekad su stvari banalne i potrebno je samo obaviti adekvatan shopping