Žena puta boginje je žena koja traži znanje. Zašto je znanje tako privlačno? Zato što su znanje, iscjeljenje, ljubav i strast jedne te ista stvar. A njih želi svatko tko ima u sebi snažnu vitalnu silu, odnosno, seksualnu energiju. Život!

Znanje je cjelovito. Boginja je spoznajna pa je za nju usvajanje znanja jednostavno. Babuška je informativna pa je za nju usvajanje znanja nedostižno. Matriks-um nije put do znanja. Svijest je ta koja ima moć spoznati cjelovito znanje.

Suprotno obrazovnim postavkama matriksa, količina akumuliranih informacija nas ne približava znanju. Ta nas gomila udaljava od njega. Naime, priroda informacije je izdvojenost. A  kroz izdvojenost se ne može dostići spoznaja cjeline. Istina.

Zbog načina na koji je uvjetovan matriks-um, puno je lakše doći do bezbroj informacija nego do jedne istine – kaže čudesan istarski autor i iscjelitelj Anton Krajcar. Jer informacije su za um uzbudljive. On se na njih „pali“. K’o manijak. Pa ih troši, troši…

S druge strane, istine su za um odbojne. Jer su opasne. Babuška, koja je skupila veću količinu informacija, čini se budnija. No, budnost uma je spavanje svijesti. Um ne dopušta svijesti da se probudi jer bi tada on morao spavati. A to je za njega propast.

Kako bi ostao budan, um stalno žuri i juri. Protrčava kroz „sad“. Dan i noć. Tako je učinio matriks mjestom u kojem nema mira i tišine. Noći su postale previše bučne, osvijetljene, prepune pokreta. Velik dio društva je noću aktivan, danju pasivan. I to je situacija na koju smo navikli i prihvatili kao da je prirodna. A nije! To je način na koji  matriks drži našu svijest pod kontrolom i zatočeništvom.

Svjesnost oslobađa. I zato nam matriks nikada neće omogućiti da se opustimo i probudimo svijest. Uvijek će brojnim informacijama nastojati držati um prezaposlenim u dijaboličnom grču kojeg greškom nazivamo stvarnost.

Ali… Pa, šta! Matriks nije apsolut. On je samo njegov sitni djelić. A znanje je veliko. I znanje nije školovanje. Školovanje je sustav prodaje podobnih informacija. A znanje je besplatno. Svuda dostupno. Samo se opusti. I… chill out

Bez muke, do najveće nauke! Tko će mi zabranit?