Boginja je ljubav. Ooookeeej… I što ćemo sad? Kako se uskladiti s tom frekvencijom?
Pojmovi stvaraju predodžbe. Ni pojam ljubavi nije izuzetak. Htjeli ne htjeli, ljubav u nama pretežno stvara sliku čistoće, uzvišenosti, sklada, ljepote. Utjelovljenje ljubavi izgleda nam kao neko suosjećajno, drago, ugodno i nenametljivo biće koje se kreće tiho i govori meko, lebdi oko nas, ima cvjetni vijenac na glavi, blaženi osmjeh na licu i s lakoćom izljeva ljepotu iz srca u srce. Ovaj izraz ljubavi zrači svjetlost, nosi bijelo i voli dušom. ?
Međutim, ukoliko pokušaš sebe uklopiti u ovakvu sliku ljubavi, može se dogoditi da se nažuljaš i cijeli svoj život izbaciš iz ravnoteže. Jer ljubav je prihvaćanje. To znači da ljubav ne bi bila ljubav kada osim tvoje svijetle strane ne bi prihvatila i tvoju sjenu. A ona je sve prije nego li djevičanska. Više je škorpionska… ??
Škorpionski izraz ljubavi je intenzitet. ? Intenzitet je tama, ronjenje u gadno. Škorpionska ljubav traži zadovoljstvo i bol, prihvaća bijes i frustraciju, stvara kaos, voli ono iskonsko vrištanje, drhtanje i dahtanje. Škorpion ima u sebi životinjsku prirodu i zločestije teksture ljubavi. Štoviše, njegova je ljubav proždiruća, s rukama i nogama na tlu i repom u zraku. On se želi zavući ispod blata, napraviti nered i tamo istražiti senzualnost. On hoće osjetiti tvoje tijelo, snagu daha koji se kreće kroz tebe i doživjeti povezanost s opipljivim svijetom. Škorpion je ozbiljan, traži dramu i nosi crno. ?
Ljudi su smjestili ljubav negdje na skali između ta njezina dva izraza, bijelog i crnog, djevičanskog i škorpionskog. Ali Vaga se smjestila točno između njih. Jer ona ima snagu uravnotežiti u sebi oba ta principa. ⚖️ Ti su principi izraženi i simbolom Puta boginje. Gornji pol – srce – uzvišena je duhovna energija neba, a donji pol – vrtlog – vitalna energija zemlje. Cijela priča Puta boginje svodi se na njihovo povezivanje, usklađivanje i… uživanje… ☯️