Svijet je beskrajan. Prema tome, u njemu ima sasvim dovoljno mjesta za barem dva različita mišljenja, ako ne i za bezbroj, a da ona svejedno ne budu u sukobu.

No, babuške ipak rado ulaze u sukob mišljenja. Važno im je kreirati kontru, stvoriti suparnika i dokazati da su u pravu, ne bi li dobili njegovu energiju. A sukob je lakše izazvati s iracionalnim stvarima nego racionalnima, s antirazumom nego razumom, s laži nego istinom, s neznanjem nego znanjem.

Boginja, koja neprestano drži um otvoren za nove perspektive i uvide, ne može ući u sudar stavova. Otpor stvara ono što je zatvoreno. Zato ja ne vjerujem ljudima koji ne uče, ne čitaju. Zaobilazim one koji zaobilaze knjige. A to redovito čine konzervirane babuške. Njih bi samo-edukacija ubila. Rast bi im oduzeo razlog za rat stavova – čitaj: energije. Kako izbjeći takve?

Kada krene razgovor o nekoj temi, a pojavi se neka koja kaže: „Ja ne vjerujem u to!“, to je ona koja znanje nadomješta vjerovanjem. I upravo će ta, koja nije pročitala ni jednu knjigu još od doba školske lektire, najagresivnije nametati svoj dogmatski stav onima koji dotičnu temu istražuju godinama.

Ne troši se na to! Tko ima znanje, ne treba vjerovanje, a još manje ratovanje. Rat je za religije, a ne za boginje.